Поліція затримала підозрювану у ліквідації "воєнкора" Татарського

Читати російською
Автор

Підозрювана відрізала близько 20 сантиметрів свого волосся, аби її не впізнали

У росії затримали Дарію Трепову, котру підозрюють у причетності до вибуху в кафе у Петербурзі, в результаті якого загинув терорист Владлен Татарський.

Підозрювана у вбивстві воєнкора Дарія Трепова

Про це у понеділок, 3 квітня, повідомляють російські ЗМІ, зазначивши, що Трепову знайшли і в подальшому затримали в одній з квартир Виборзького району у Петербурзі, що раніше була орендована підозрюваною. Водночас Tekegram-канал "раньше всех. ну почти" пише, що апартаменти належать знайомому її чоловіка Дмитра Рилова.

"Дівчина приїхала до Петербурга з москви, але затримуватись надовго тут вона не планувала — у підозрюваної були куплені квитки до Узбекистану", — йдеться в дописі.

Пізніше інформацію щодо затримання підозрюваної підтвердили й представники слідчого комітету рф.

"Мене підставили! Мене просто використали!",пише Telegram-канал SHOT, посилаючись на слова самої Трепової одразу після затримання.

Трепова на допиті

Співробітники карного розшуку рф не виключають, що дівчину використовували для здійснення теракту. Вона могла не здогадуватися про те, що в статуетці була вибухова речовина. Про це повідомляє РБК з посиланням на джерело у російському мвс.

Також зазначається, що до спецоперації із затримання Трепової, котру вичислили по камерах відеоспостереження, загалом було задіяно понад 100 силовиків.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що відомо про загадковий вибух у російському кафе та які версії загибелі "воєнкора" Татарського зараз розглядають слідчі.