Підрив залізничних колій у росії: з баків тепловоза витекли тонни дизельного палива (відео)

Читать на русском
Автор
1651
На Брянщині потяг зійшов із рейок через підрив
На Брянщині потяг зійшов із рейок через підрив. Фото Колаж "Телеграфу"

Потужність основного вибуху склала 10 кг у тротиловому еквіваленті

Для підриву залізничних колій у Брянській області, де потяг із 60 вагонами, завантажений нафтопродуктами та пиломатеріалами зійшов з рейок, вибухівку встановлювали у кількох місцях. Внаслідок події з баків тепловоза витекло 12 тонн дизельного палива.

Потужність основного вибуху склала 10 кг у тротиловому еквіваленті. Інші два — приблизно по 200 грамів у тротиловому еквіваленті. Про це повідомляє Telegram-канал Baza.

"При цьому, зважаючи на все, диверсанти, досить довго стежили за колією — за 100 метрів від вибуху було знайдено 2 недопалки, 2 пачки від цигарок, порожня банка з-під пива й упаковка від супу швидкого приготування "Роллтон". Також там лежали фрагмент обгорілої електропроводки та мідні фрагменти проводів", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в результаті підриву було зруйновано частину рейки близько 6 метрів та 4 бетонні шпали, а на місці утворилася вирва близько 2,5 метрів глибиною та близько 1,5 метрів у діаметрі.

"Крім того, зійшов з рейок двосекційний тепловоз і 5 вагонів. Тепловоз і 4 вагони згоріли. В результаті тепловоза, що стався з баків, витекло 12 тонн дизельного палива", — пише Baza.

Також спецслужби вже склали фоторобот причетної до події людини. Ним нібито був чоловік приблизно 40 років, у чорному одязі та з чорним рюкзаком. Він пересувався велосипедом.

Водночас Telegram-канал SHOT, посилаючись на власні джерела, коментує підрив опори ЛЕП в Ленінградській області, який невідомі здійснили в ніч на 1 травня. Так, вибуховий пристрій нібито запустили за допомогою електродетонатора з таймером.

"Маса вибухового пристрою була близько 300 грамів. На сусідній опорі (за 300 метрів від підірваної) виявили ще два неспрацьовані СВУ — одне аналогічне, а друге — вдвічі потужніше. Обидва знешкодили", — повідомляє паблік з посиланням на свої джерела.

Осіб, які вчинили підрив, розшукують. Зараз відомо, що вони могли бути на чорному "шевроле каптива", який належить 30-річному жителю Волгограда. Орієнтування були розіслані по Москві та петербурзі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що після інциденту на залізничних коліях у Брянській області було введено план "Перехоплення".