пригожин іде проти путіна? Хазяїн ПВК "Вагнера" відмовився від "шляху ганьби"

Читать на русском
Автор
2914
євгеній пригожин пішов проти вимоги володимира путіна
євгеній пригожин пішов проти вимоги володимира путіна. Фото Колаж

пригожин знову влаштував істерику

Ватажок російської приватної військової компанії "Вагнера" євгеній пригожин, попри вимоги диктатора путіна, відмовився укладати контракт з Міноборони росії, який до 1 липня зобов’язані підписати всі так звані "добровольчі формування", що беруть участь у війні в Україні.

Таку заяву головний "вагнерівець" опублікував у своєму Telegram-каналі, заявивши при цьому, що його найманці не йтимуть "по шляху ганьби" і не братимуть участі "у цьому злочині".

"Коли Батьківщина потрапила в біду, коли була потрібна допомога ПВК "Вагнер" і ми всі прийшли її захищати, то Президент пообіцяв нам усі соціальні гарантії. Я готовий забезпечувати бійців ПВК "Вагнер", але сьогодні я є, а завтра мене нема. І тому, безумовно, держава має брати участь у соціальних гарантіях для ветеранів, для бійців (російських окупантів — Ред.), які виконали завдання, тому коли ми починали брати участь у цій війні, то ніхто не казав, що ми зобов’язані будемо укласти договори з Міністерством. оборони. Ніхто з бійців ПВК "Вагнер" не готовий йти знову шляхом ганьби. І тому ніхто укладати договори не буде", — зазначив пригожин.

Тут же він наголосив, що російська влада має дійти компромісного рішення щодо соціальних гарантій для російських окупантів, які беруть участь у війні.

"Зазвичай учасник бойових дій отримує людина, яка вже пішла із зони СВО (так у росії називають повномасштабну війну в Україні, — Ред. ), або поранена, або отримує її сім’я, тому що вона вбита. У мене 20 тисяч убитих, вони теж повинні укласти контракт із Міністерством оборони?Сьогодні ми воюємо, нам сказали укласти контракт із Міністерством оборони.З ким завтра нам скажуть укладати контракт?Тому я думаю, що рішення буде знайдено, а контракт ми в жодному разі укладати не будемо.Міністерство оборони — це важливий державний орган, важлива структура. Але якщо її приватизовано групою приватних осіб, то це не означає, що ми повинні брати участь у цьому злочині", — додав пригожин.

Зазначимо, що 11 червня Міністерство оборони України обов’язково всіх "добровольців" підписати контракти з відомством до 1 липня, щоб отримати "необхідний правовий статус". Тоді пригожин заявив, що ПВК "Вагнера" цього не робитиме.

13 червня російський диктатор володимир путін підтримав рішення Міноборони, заявивши наступне: "Якщо немає контракту з державою, з Міністерством оборони – не виникає і правових підстав для соціальних гарантій з боку держави. Потрібно це зробити, і якнайшвидше".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чому Міністерство оборони росії заплющує очі на приниження офіцерів зеками з ПВК "Вагнера" євгена пригожина.