Є така інформація від розвідки: Зеленський розповів, скільки регіонів росії підтримали пригожина

Читать на русском
Автор
6207
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

путін припустився історичної помилки, розпочавши наступ на Україну, він перестає контролювати навіть те, що відбувається у росії

Мешканці 18 чи 19 регіонів росії підтримали бунт євгена пригожина, а 21 регіон — політику президента рф володимира путіна. Це демонструє розбалансованість настроїв у російському суспільстві.

Такі дані оприлюднив президент України Володимир Зеленський у інтерв'ю CNN.

Він додав, що швидке просування представників ПВК "Вагнер" углиб росії та захоплення деяких регіонів свідчить, що путін не контролює безпекову ситуацію в регіонах. Крім того, майже вся російська армія перебуває на території України, тому "вагнерівці" так легко йшли росією.

"Ми бачимо дуже цікаву аналітику: половина росії підтримала пригожина, половина росії підтримала путіна. 18 чи 19 регіонів росії конкретно підтримали дії пригожина і 21 регіон конкретно підтримав путіна. Ще деякі регіони балансували – не знали, кого підтримати. Ми бачимо наступні процеси: половина людей у росії коливається", — сказав Зеленський.

Він додав, що путін — "стара та неенергійна людина, яка не контролює процеси". Більш того, диктатор припустився історичної помилки, розпочавши наступ на Україну.

"Цей наступ породив усе інше: силу "вагнерівців", відомість пригожина, неконтрольованість у росії. До цього призвело повномасштабне вторгнення", – пояснив президент.

Зеленський наголосив, що саме зараз, коли путін слабкий, світ має тиснути на нього.

Як повідомляв "Телеграф", міністр оборони росії сергій шойгу вперше прокоментував спробу збройного заколоту в росії, влаштовану ватажком "Вагнера" євгеном пригожиним. Він заявив, що ця ситуація нібито ні на що не вплинула.