Щоби росіяни не боялися. У путіна звернулися до пропагандистів із вимогою

Читать на русском
Автор
Солдати армії рф часто скоюють злочини
Солдати армії рф часто скоюють злочини. Фото Відкриті джерела

У росії намагаються створювати позитивний образ солдатам, які вбивали українців

У росії пропагандистам заборонили розповідати про злочини, які скоюють військові, повернувшись у мирне життя. Це потрібно для того, щоби росіяни не боялися тих, хто воював в Україні.

Таке прохання висунула адміністрація президента росії, передає "Медуза" з посиланням на двох співробітників видань, близьких до Кремля. До того ж раніше таких рекомендацій для провладних ЗМІ не було.

Йдеться про будь-які злочини, які скоюють найманці, добровольці, мобілізовані та ув’язнені, які отримали помилування.

"Кримінал завжди дає хороший трафік, а згадка про "сво" в заголовку підігріває аудиторію, робить новину більш клікабельною", — пояснив один із джерел.

Інший співрозмовник зазначив, що обмеження на кримінальні новини виникли для того, щоб прості росіяни не боялися тих, хто вбивав українців, не вважали їх "потенційними злочинцями" і не боялися їх повернення з України до країни. Причому, за словами співрозмовника, "патріотичні ЗМІ" і до цієї заборони ніколи не публікували новини про злочини учасників війни. Щобільше, вони публікували історії про те, що російський солдат повернувся з України з квітами для мами та дружини або прийшов до дочки до школи з букетом.

"Є бажання показати, що з фронту повертаються реально ввічливі, чуйні та дбайливі люди", — кажуть джерела.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що "вагнерівця" помилували після вбивства дитини. Чоловік забив 2-класника до смерті, після чого назвав себе доброю людиною.