У росії розлючений натовп захопив аеропорт у пошуках євреїв: що відбувається у Махачкалі (оновлено)

Читать на русском
Автор
23605
Махачкала
Махачкала

Силовики прибули до аеропорту лише через три години

У російській Махачкалі (Дагестан) натовп агресивних людей паралізував роботу аеропорту через те, що нібито туди прилетів рейс з Ізраїлю.

Як інформують російські telegram-канали, 28 та 29 жовтня на Північному Кавказі прокотилася хвиля антисемітських виступів. Так у Хасавюрті ізраїльтянам заборонили жити у готелі, у Черкеську вимагали вигнати євреїв із регіону, а у Нальчику підпалили єврейський культурний центр.

Однак кульмінацією демонстрації ненависті стала ситуація в Махачкалі, де сотні чоловіків заблокували роботу аеропорту і почали обшукувати машини, що проїжджали повз, у спробах знайти там євреїв. Примітно, що поліцейські не намагалися зупинити розлючений натовп.

До демонстрацій привели повідомлення в локальних телеграм-каналах, де місцевих мешканців закликали вийти на вулиці та не допустити посадки рейсу з Ізраїлю. При цьому в деяких із них уже встигли звинуватити українські спецслужби в нібито причетності до їхньої розсилки.

Втім, демонстрантів це не зупинило і до 19:20 за місцевим часом (18:20) вони блокували дороги до аеропорту, а потім узялися всередину і почали шукати там громадян Ізраїлю. Персонал аеропорту забарикадувався у приміщеннях, побоюючись за своє життя.

Лише через три години до аеропорту прибули підрозділи росгвардії, на той час натовп прорвався на злітну смугу і почали обшукувати літаки. Бортпровідники закликають людей не виходити.

Махачкала
Махачкала

UPD. Після прибуття силовиків місцева влада почала заявляти, що "протестувальників" витіснили за межі аеропорту і що "ситуація під контролем", але "протестувальники" не заспокоїлись і продовжують спроби прорватися на територію аеропорту, жбурляють у силовиків що попадеться під руку. Також чутно постріли. При цьому силовики на диво мляво реагують, на відміну від жорстких розгонів численних мітингів, що міг спостерігати весь світ раніше.

Варто зазначити, що обурення натовпу сталося після того, як у ніч на 28 жовтня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) направила свої війська та танки до Сектору Газа. Однак, за даними ЗМІ, Ізраїль ухвалив рішення призупинити повномасштабну наземну операцію.