Під Анапою шторм викинув на мілину суховантаж: в рф не поспішають допомагати

Читать на русском
Автор
803
Шторм викинув суховантаж Blue Shark на мілину
Шторм викинув суховантаж Blue Shark на мілину. Фото Соцсети

За попередньою інформацією, постраждалих немає

Потужний шторм вибив на мілину суховантажне судно Blue Shark під прапором Беліза біля узбережжя Анапи в районі селища Вітязево в росії. Усього на борту 21 член екіпажу, серед яких є громадяни Сирії, Індії та Єгипту.

Судно знаходиться приблизно за 100 метрів від однієї з головних пішохідних вулиць міста — набережної Паралія. Про це у понеділок, 27 листопада, інформує Telegram-канал SHOT.

"Blue Shark, побудований у 1997 році, нині ходить під прапором Беліза. Загальна довжина 167 метрів, а ширина — 26. Займається перевезенням корисних копалин", — йдеться у повідомленні.

Як стало відомо з переговорів між диспетчером та командою судна, через погані погодні умови та відсутність буксирів суховантаж поки не може отримати допомогу. Діалог з екіпажем розпочався із самого початку НП. Було вирішено, що судно стоятиме на мілині біля набережної Паралія, доки не припиниться шторм.

Водночас Росморрічфлот в Telegram повідомляє, що судно, яке знаходилося під навантаженням вантажу ячменю для Єгипту в морському порту Тамань, з отриманням штормового попередження перейшло на якірну стоянку. Сильний вітер та хвиля зірвали судно з якір близько 23:00 26 листопада. Воно дрейфувало, поки не виявилося на мілині.

"Морські рятувальники у взаємодії з МНС рф розробляють план аварійно-рятувальної операції", — зазначили в Росморрічфлот.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 8 листопада росія завдала удару по цивільному судну під прапором Ліберії біля Одеси. Внаслідок цього постраждали члени екіпажу, які є громадянами Філіппін.