"Їм час забиратися з нашого Севастополя": у ВМС підтвердили удар по російським кораблям

Читать на русском
Автор
1913
Патрульний корабель рф "Павєл Державін"
Патрульний корабель рф "Павєл Державін". Фото росЗМІ

13 жовтня судно отримало другий удар

Російський корабель "Павєл Державін" був двічі атакований біля узбережжя Криму — вдруге в п’ятницю, 13 жовтня. Крім того, удару було завдано і по ворожому буксиру.

Про це розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону. Він згадав, що день, який вважається "чорним" — п’ятниця, 13-те справді став таким для Чорноморського флоту росії.

"Вчора була "п’ятниця тринадцята" для Чорноморського флоту Росії... Двічі був уражений патрульний корабель "Павло Державін". Лише з другого разу він зрозумів, що йому пора вже тікати з нашого Севастополя. Там же підтверджуємо ураження буксира "Бур". Його відбуксовують, у нього є відповідні ушкодження", — зазначив Плетенчук.

Спікер Військово-морських сил ЗСУ додав, що деталі операції та те, чим саме були атаковані російські кораблі, поки що не розголошуються. Також він не надав детальної інформації про пошкодження.

Нагадаємо, джерела в Службі безпеки України повідомили "Телеграфу", що атаки на корабель "Павєл Державін" та на носій крилатих ракет "Буян" — спільна робота ВМСУ та СБУ. Там заявили, що обидва судна були вражені морськими дронами "Морське маля" з експериментальним озброєнням.

Як раніше повідомляв "Телеграф", росіяни передислокують свої кораблі Чорноморського флоту з тимчасово окупованого Севастополя та Феодосії в окупованому Криму до порту Новоросійська. Туди вже перекинуто два фрегати типу "Адмірал Григорович", три МРК проекту 21631 "Буян-М" та один підводний човен проєкту 636.3 "Варшав’янка". Усі ці кораблі є носіями КР "Калібр".