Бєлгород, спиш? У росіян видалися гучний ранок та неспокійна нічка, оновлено (відео)

Читати російською
Автор

Війна, розв’язана Росією, перекидається на її територію

У російському Бєлгороді під ранок пролунала серія вибухів, голосно було й у районі. Бєлгороду немає спокою вже другий день поспіль — він був під атакою і 2 січня, і вдень, і пізно ввечері.

Повідомлення про те, що у місті чути вибухи, у місцевих Telegram-каналах з’явилися після 4:30. Росіяни пишуть про гучні "хлопки" та публікують відео.

Увага! На відео є ненормативна лексика

UPD. Міноборони Росії заявило, що "київський режим" нібито обстріляв об'єкти на території Російської Федерації "із застосуванням ракет реактивної системи залпового вогню "Вільха" та ТРК "Точка-У". Там повідомили, що "шість ракет ТРК "Точка-У" та шість ракет РСЗВ "Вільха" були знищені над Бєлгородською областю черговими засобами ППО. Важливо мати на увазі, що російські офіційні джерела регулярно подають спотворену інформацію, тому реальна картина може кардинально відрізнятися від їхніх заяв.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков традиційно відзвітував, що над Бєлгородом та Бєлгородським районом нібито спрацювала російська система ППО. За його словами, на підльоті до міста нібито було збито кілька повітряних цілей.

Він додав, що під обстріл також потрапило село Солоти Валуйського міського округу. За попередньою інформацією, постраждалих немає, заявив Гладков. У двох приватних будинках вибито вікна, посічено покрівлю, пошкоджено лінію електропередачі.

О 5:47 Гладков повідомив, що у Бєлгороді запущено сирену ракетної небезпеки. Він закликав мешканців не підходити до вікон та "сховатися" у приміщеннях без вікон із суцільними стінами.

Як пише SHOT, за ніч у Бєлгороді прогриміло щонайменше 4 вибухи. Двічі за ніч над містом лунали сирени повітряної тривоги.

Як повідомляв "Телеграф", 2 січня Бєлгород був під обстрілом практично цілий день. Так, вибухи там лунали не лише вдень, а й пізно ввечері. Близько 21:30 у місті включили сирену ракетної небезпеки, повідомлялося про роботу ППО. Примітно, що в Таворово (Бєлгородська область) одна з ракет від ЗРК "Панцир" залетіла до будинку росіян, пробивши стелю. Упав розгінний блок у житловій кімнаті поруч із ліжком і не розірвався. Нібито ніхто не постраждав.