Обіцяв жити до 100 років: у Росії помер "особистий геронтолог" Путіна, що про нього відомо

Читать на русском
Автор
7089
Володимир Путін та Володимир Хавінсон
Володимир Путін та Володимир Хавінсон. Фото kremlin.ru

Вчений виступав за продовження життя державних діячів РФ

У Росії помер один із провідних російських геронтологів, засновник Інституту біорегуляції та геронтології, академік РАН Володимир Хавінсон. Вченого ЗМІ називали "особистим геронтологом" російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомив віце-губернатор Санкт-Петербурга Олег Ергашев, пише The Moscow Times. Хавінсон помер у віці 77 років.

У 2017 році Путін нагородив Хавінсона орденом Дружби за особливі досягнення у галузі медицини. В інтерв’ю, даному напередодні нагородження, Хавінсон говорив, посилаючись на Біблію, що ресурс людського організму може досягати 120 років, а щонайменше становить 100 років.

"Це ще у Старому Завіті написано, що Бог стільки дав людині. Максимальний рекорд Книги Гіннеса — 122 роки прожила француженка Ганна Кальман, у Росії рекорд — 117 років Варвара Семенякова. Тому 100 років — це мінімум", — заявляв Хавінсон.

Путіну він обіцяв "мінімум 20 років" активного життя і називав його "зразком" із "блискучим потенціалом". Хавінсон також наголошував, що медицина має продовжувати життя державних діячів, тому що "досвідченого лідера, як правило, замінити ніким". "А без нього в країні розпочнеться політична криза", — пояснював він.

Хавінсон отримав популярність за відкриття нового класу пептидів — пептидних біорегуляторів. Хавінсон із 1970 року займався темою старіння. Вчений виступив автором понад 800 наукових публікацій та понад 200 патентів та винаходів. З початку 1990-х займався проблемами продовження активного життя, зареєструвавши 13 лікарських препаратів та 64 види БАД на основі пептидів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що відомий український таролог та екстрасенс Макс Гордєєв відповів на одне з найбільш хвилюючих питань для всіх українців і розповів, як і коли помер кривавий диктатор Путін. На жаль, прогноз не настільки швидкий, як хотілося, проте досить оптимістичний.