Вивезли силою — Саакашвілі примусово перевели до в’язниці (відео)

Читать на русском
Автор
Український політик та експрезидент Грузії потрапив до лікарні через голодування
Український політик та експрезидент Грузії потрапив до лікарні через голодування. Фото Колаж "Телеграфу"

Саакашвілі не був готовий до переводу – його стан не покращився.

Засудженого Міхеїла Саакашвілі, який перебував за станом здоров’я у лікарні міста Горі у Грузії, перевели назад до в’язниці у Руставі. У лікарні він перебував з кінця листопада, коли під час голодування у нього почалися проблеми медичного характеру.

Його дівчина, нардеп Єлизавета Ясько повідомила, що його перевели насильно, стан Саакашвілі невідомий. Перевезення організували вночі. Ясько вважає, що це зроблено навмисно і метою є смерть ув’язненого. Вона розповідає, що у день переведення політик не вставав.

Як повідомляють грузинські ЗМІ, переведення було заплановано ще на понеділок, але відкладено через стан здоров’я Саакашвілі. Те, що він у в’язниці у Руставі підтверджується. Здоров’я політика викликає побоювання не тільки у його дівчини, а й у адвоката. Їхню зустріч поки не дозволили. У мережу потрапили кадри того, як нібито політика вночі перевозили до пенітенціарної установи.

У грузинській пенітенціарній службі ще кілька днів тому зазначали, що ув’язнений має відбувати термін у відповідній установі, а не у лікарні.

Раніше "Телеграф" писав, що Саакашвілі прибув до Грузії на початку жовтня, де його майже відразу затримали місцеві правоохоронці. Експрезидент засуджений у країні за кількома статтями.