Білорусь почала мобілізаційні навчання поблизу українського кордону: що робитимуть

Читать на русском
Автор
Сусідня країна упродовж місяця проводитиме тренування військових
Сусідня країна упродовж місяця проводитиме тренування військових

У Міноборони республіки наголошують, що подібні тренування проводяться щорічно

У Білорусі, котра стягнула до українського кордону свої війська, розпочалися мобілізаційні навчання службовців. Тренувальні табори розгорнули у Гомельській області, впритул до України.

Карта гугл-мапс - Гомельська область України
Навчання проходитимуть неподалік українського кордону

Як повідомили у пресслужбі Міністерства оборони республіки, мобілізаційні навчання за участі військових комісаріатів Гомельської області проходитимуть з 22 червня по 1 липня. Також у відомстві зазначили, що це щорічні тренування задля перевірки готовності військових комісаріатів до виконання завдань за призначенням.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Окрім того, відомо, що в рамках навчальних заходів білоруські військові комісаріати відпрацьовуватимуть плани оповіщення та подачі військовозобов'язаних громадян до пунктів, з яких їх відправляють до військових частин для подальшого проходження служби. По завершенню тренувань, наголошують у Міноборони, військовозобов'язаних повернуть додому.

Варто нагадати, що Білорусь вже стягнула до українського кордону близько чотирьох тисяч військових, крім цього, на території прикордонної зони наразі перебувають і російські війська. Згідно з повідомленням речника українського Міноборони Олександра Мотузяника, основні сили білоруси розташували у Гомельській та Брестській областях. Наразі там знаходиться сім батальйонів, проте їх чисельність планують збільшити.

Раніше "Телеграф" також повідомляв, що, на думку глави Офісу президента Андрія Єрмака, білоруська республіка вже взяла участь у військовій агресії проти України, дозволивши росіянами розмістити на своїх територіях бойове озброєння. Проте ймовірність масштабного вторгнення в Україну він вважає не дуже високою через настрої білоруського народу, який проти війни з українською державою.

Такої ж думки дотримується й керівник радника ОП Михайло Подоляк, який переконаний, що Білорусь буде робити все для того, аби звести до мінімуму свою участь у прямих військових конфліктах.