"Арахамія висунув ультиматум": Грузія видала гучні звинувачення на адресу України (оновлено)

Читать на русском
Автор
9341
Давид Арахамія та Іраклій Гарібашвілі
Давид Арахамія та Іраклій Гарібашвілі. Фото twitter.com/GharibashviliGe, twitter.com/InfoResist

У Грузії вважають, що Україна заважає країні вступити до ЄС

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія нібито особисто їздив до США та Європи, вимагаючи, щоб Грузії не надавали статусу кандидата в члени ЄС.

Про це у середу, 22 червня, заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, виступаючи перед грузинським парламентом, передає ТАCС.

За словами Гарібашвілі, під час своїх візитів Арахамія наполягав на цьому.

"Одним із головних ініціаторів, який від Європи та США наполегливо вимагав, щоб Грузія не отримала статусу кандидата, був представник української влади, пан Арахамія. Він практично ультиматум висунув Європі про те, що якби Грузія отримала статус кандидата, вони були б дуже засмучені ", — заявив Гарібашвілі.

Арахамія записав відеозвернення у відповідь на звинувачення грузинського прем'єра.

Раніше в інтерв’ю радіостанції "Голос Америки" Арахамія заявляв, що їздив до США, щоб передати американській стороні докази про порушення Грузією санкційного режиму щодо росії.

Додамо, що статус кандидата в члени ЄС, ймовірно, отримають Україна і Молдова, хоча заявку подавала ще і Грузія.

Примітно, що нещодавно британське видання The Times повідомило, що Арахамія допомагав російському олігархові Роману Абрамовичу, який виступав переговорником між Києвом та москвою, позбавитися від санкцій.

Раніше повідомлялося, що влада Грузії відмовилася відкривати проти росії "другий фронт". Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський публічно критикував владу Грузії за відмову приєднатися до санкцій проти рф. У Грузії кажуть, що не роблять цього, адже це вдарить по їхній економіці.