Арахамія допомагає Абрамовичу позбутися санкцій: The Times дізналися про важливий лист

Читать на русском
Автор
8932
Роман Абрамович
Роман Абрамович. Фото tass.ru

У листі йдеться про позитивну роль російського олігарха у переговорах між Києвом та Москвою

Російський олігарх Роман Абрамович, який виступає перемовником між Києвом та Москвою, намагається скасувати санкції ЄС проти себе. Для цього юристи бізнесмена використовують лист українського нардепа, голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії.

Як передає британське видання The Times, у листі Арахамії йдеться про допомогу Абрамовича у порятунку українців.

Оперативно про головне читайте у нашому Telegram

У листі Арахамія пише про "позитивну" роль Абрамовича у переговорному процесі, зокрема досягнення домовленостей щодо гумкоридорів.

"Завдяки сприянню пана Абрамовича, (українська та російська – ред.) делегації досягли домовленостей щодо організації гуманітарних коридорів, через яких змогли врятувати більш як 400 000 людей.

Крім цього, його зусилля з обміну військовополоненими допомогли звільнити з полону кілька сотень людей. Абрамович продовжує бути глибоко залученим у процес перемовин, а також організації гуманітарної допомоги", — цитує видання текст листа "Слуги народу".

Коли саме був написаний цей лист не повідомляється.

При цьому юристи російського олігарха вказують на те, що через санкції Європейського Союзу та Великої Британії Роман Абрамович не може належним чином залучатися до переговорного процесу й організовувати гуманітарну допомогу, адже компанії відмовляють йому у співпраці, побоюючись самим потрапити під обмеження.

Крім того, санкції не дають Абрамовичу можливості подорожувати, а це також впливає на організацію перемовин Києва та Москви.

The Times вказує, що лист Давида Арахамії використовується як "доказ згубного впливу західних санкцій проти Абрамовича на його зусилля з мирних переговорів". Крім того, правники російського олігарха наголошують, що ЄС помилково приписує йому підтримку Кремля і російського вторгнення в Україну, адже Абрамович цього нібито не робить.

Варто зазначити, що на пресконференції у Києві 23 квітня президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на питання "Телеграфу", повідомив, що Абрамович входить до переговорної групи з боку росіян.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Абрамович, який потрапив до списку підсанкційних осіб Євросоюзу, уникнув з боку США.