Американський генерал запропонував Україні та Молдові "вирішити" питання Придністров’я

Читать на русском
Автор
10854
Придністров’я
Придністров’я. Фото Колаж "Телеграфу"

Пропозиція прозвучала слідом за черговими погрозами російського МЗС

Проблема Придністров’я може бути вирішена спільними зусиллями України та Молдови, а росія зараз вплинути на це вже ніяк не зможе.

Таку думку висловив американський генерал-лейтенант у відставці та голова Кафедри стратегічних досліджень Першинга у Центрі аналізу європейської політики Бен Ходжес у своєму твіттері.

"Можливо, зараз Україні та Молдові настав час розв'язати придністровську проблему. Кремль дійсно не зможе зупинити це в цей момент", — написав він.

Він також поставив питання про те, чи дійсно мешканці бунтівного регіону хочуть бути прикутими до "трупа, яким є російська федерація", а також чи бачать вони для себе якесь майбутнє.

Ці слова він написав у відповідь на новину про те, що глава російського МЗС Сергій Лавров виступив із погрозами у бік Молдови та заявив, що напад на розташованих у Придністров’ї російських "миротворців" розцінюватиметься, як напад на росію.

Варто зазначити, що у Придністров’ї у квітні сталася низка вибухів, через що ситуація в регіоні загострилася, у Молдові тоді пов’язали те, що відбувається з протиборством місцевих угруповань. Проте вже у травні президент країни Мая Санду вкотре закликала росіян вивести свої війська звідти, оскільки це порушує нейтралітет Молдови.

У самому Придністров’ї після цього заявили, що можуть націлитись на оголошення незалежності та подальше приєднання до росії, проте після цього глава ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що Україна готова допомогти Молдові з вирішенням цієї проблеми.

Додамо також, що хоч російське угрупування в регіоні не бере участі у війні проти України, проте загроза, що виходить від неї, змушує тримати в Одеській області додаткові сили ЗСУ і тим самим відтягувати сили безпосередньо від фронту.