Молдова наважилася на гучну заяву щодо російських військ

Читать на русском
Автор
3384
Президент Молдови закликала Росію вивести з "ПМР" військових
Президент Молдови закликала Росію вивести з "ПМР" військових. Фото Колаж "Телеграфу"

Санду заявила, що росвійська порушують нейтралітет Молдови

У середу, 18 травня, президент Молдови Майя Санду з трибуни Європарламенту виступила з вимогою вивести російських військових з невизнаного світом Придністров'я. За її словами, росіяни порушують нейтралітет республіки.

Слова молдовського президента цитує місцеве видання Nokta.

Оперативно про війну читайте у нашому Telegram

За словами Санду, нещодавня напруженість у Придністров'ї підвищила побоювання щодо потенційної дестабілізації ситуації в Молдові, однак загрози втягнення у війну немає.

"Сьогодні немає неминучої загрози залучення Молдови у війну. Ми — нейтральна країна, але для цього ми закликаємо до виведення російських військових з території Придністров'я, бо їхня присутність порушує наш нейтралітет", — заявила Санду.

За її словами, Молдова намагається знайти вирішення мирного врегулювання конфлікту в Придністров'ї, яке б враховувало суверенітет та територіальну цілісність країни.

Нагадаємо, що росіяни продовжують розгойдувати ситуацію у невизнаному Придністров’ї. Після низки провокацій, що відбулися там наприкінці квітня, з’явилася інформація й про травневий напад на Молдову, використовуючи, зокрема, визнання "незалежності" Придністров’я. Про це повідомляло The Times з посиланням на джерела в українській розвідці.

Раніше "Телеграфу" про можливі наступні дії росії на території Придністров’я докладно розповідав військовий експерт, "кіборг" Роман Костенко.

Також ми писали, які документи можуть вказувати на підготовку до ескалації ситуації в "ПМР".