Ще одні "навчання"? Армія лукашенка розпочала раптові тренування

Читать на русском
Автор
Військові Білорусі демонструють чергову активність
Військові Білорусі демонструють чергову активність. Фото telegraf.com.ua

Командування хоче перевірити, як особовий склад здатний діяти за різних умов

У вівторок, 6 грудня, у Білорусі оголосили про початок перевірки бойової готовності підрозділів збройних сил країни. Представники білоруського Міноборони стверджують, нібито заняття є плановими, допомагаючи утримувати готовність армії на "необхідному рівні". Утім це відбувається на тлі регулярних розмов про ймовірне вторгнення в Україну з боку РБ.

Інформація щодо проведення планових занять з питань бойової готовності з’явилася в офіційному Telegram-каналі Міноборони Білорусі. Як зазначила речник відомства Інна Горбачова, "навчання" торкнуться всіх категорій військовослужбовців та органів військового управління.

Згідно з наявним анонсом, більшість білоруських бійців будуть змушені пройти комплексні тренування, які будуть обов’язковими для всіх військових частин та з’єднань.

Серед основних цілей подібної активності у білоруській армії називають підтримку бойової, а також мобілізаційної готовності "на необхідному рівні". Також організатори планують підвищити злагодженість роботи військового командування, удосконалити практичні навички командирів та навчити особовий склад діяти за різних умов.

Дуже цікавим збігом є той факт, що про проведення спеціальної підготовки було оголошено після інциденту з втечею російських солдатів з білоруського полігону. Додамо, що втікачі були озброєні за допомогою автоматів Калашнікова.

"Телеграф" також розповідав, наскільки серйозно розцінює можливість вторгнення в Україну з боку РБ білоруський опозиціонер Франак Вячорка.