"Володар перснів" по-російські: путін подарував лідерам СНД вісім перснів, а один залишив собі — мережа вибухнула мемами

Читать на русском
Автор
3281
Володимир Путін
Володимир Путін. Фото tass.ru

лукашенко став єдиним, хто одягнув кільце відразу

Російський диктатор володимир путін подарував учасникам неформального саміту країн СНД персні з символікою Співдружності. Усього було подаровано 8 кілець і ще один глава кремля залишив собі. У Мережі вже почали порівнювати кільця, які отримали глави країн, із дев’ятьма Кільцями влади з творів Джона Рональда Руела Толкіна та самого путіна в черговий раз із персонажем із цього всесвіту.

Так, за даними російського видання "Медуза", кільця отримали

  • президент Білорусі олександр лукашенко;
  • президент Азербайджану Ільхам Алієв;
  • президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв;
  • президент Киргизії Садір Жапаров;
  • президент Таджикистану Емомалі Рахмон;
  • президент Туркменії Сердар Бердимухамедов;
  • президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв;
  • прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

На кожному такому виробі золотом було нанесено символіку СНД та напис "з новим роком 2023". Крім того, на персні вказано назву держави, де проходив саміт, — росія. У матеріалі зазначається, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко став єдиним, хто одягнув обручку відразу.

Відзначимо, що відразу після цього в Мережі почалися бурхливі обговорення подарунків путіна. Багато хто порівняв 9 кілець диктатора з 9 Кільцями влади з твору "Володар кілець". Наприклад, на офіційній сторінці Служби безпеки України з’явилася посада, в якій говориться:

"Прочитали, що за поребриком один військовий злочинець зробив 9 кілець і думає, що це йому допоможе нас перемогти. Ми читали Толкіна і в нас для нього тільки погані новини"

У Мережі вже розлітаються меми з цього приводу. Ось кілька із них:

Варто зазначити, що у творі Джона Рональда Руела Толкіна кільця були викувані Сауроном, щоб поневолити людей. З їхньою допомогою він планував керувати вільними народами. 9 кілець він віддав королям людей. Буквально – помітивши своїх слуг. Кільця могли уповільнювати старість, давати власнику бажане і робити сильнішим за носія. Примітно, що армії Саурона переважно складалися з орків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у мережі висміяли фото відомого олігарха зі священиками УПЦ Московського патріархату. У багатьох користувачів соцмереж воно викликало асоціації з романом "Володар кілець".

Також ми повідомляли про те, що у мережі висміяли нове путінське пояснення захоплення України.