лукашенко грубо образив Зеленського і заявив, що "виклик кинуто"

Читать на русском
Автор
3465
олександр лукашенко
олександр лукашенко. Фото Відкриті джерела

Під час виступу білоруський лідер поводився дуже емоційно

Самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко тричі назвав свого українського колегу Володимира Зеленського "гнидою", емоційно звинувативши Україну в атаці на російський літак А-50 під Мінськом.

Як пише БелТА, таку заяву білоруський лідер зробив на пресконференції у вівторок, 7 березня, вколовши українського президента тим, що він нібито не вболіває за народ своєї країни і мир йому не потрібен.

"Я ще якось думав, що Україні потрібен мир, що Зеленський вболіває за свій народ. Президент Зеленський – просто гнида. Просто гнида! Такі операції не проводяться без погодження з керівником країни та головнокомандувачем. Гнида тому, що він бігає навколо Білорусі, надсилає до нас людей і просить, як я вже казав: "Давайте укладемо пакт про ненапад, давайте домовимося, у нас з вами немає жодних проблем", — сказав він.

Крім того, лукашенко ще раз нагадав свої публічні заяви щодо небажання Білорусі нападати на Україну спільно з росією.

"Я казав: "Ми не збираємось нападати". — "Ні, давайте підпишемо договір під заступництвом Організації Об'єднаних Націй, що ви на нас не нападете". Ви чули всі ці заяви. І в цей час… Що ж, виклик кинуто", — підсумував він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як лукашенко публічно заявив про затримання "терориста українських спецслужб" і його посібників, нібито причетних до спроби диверсії проти літака А-50 на летовищі у Мачулищах.