Підрив літака-радара у Мачулищах: лукашенко виступив із заявою

Читать на русском
Автор
2940
лукашенко про підрив літака на летовищі у Білорусі
лукашенко про підрив літака на летовищі у Білорусі. Фото Колаж "Телеграфу"

Для підготовки диверсанта "були задіяні найвищі технології"

Самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко повідомив, що на території Республіки нібито затримали "терориста українських спецслужб" спільно з його посібниками. Усі начебто причетні до спроби диверсії щодо літака А-50 на аеродромі "Мачулищі".

Про це у вівторок, 7 березня, з посиланням на невизнаного світовою спільнотою білоруського лідера, пише БелТА.

"До спроби диверсії проти літака А-50 причетний завербований Києвом росіянин, який проживав у Криму, мав також російський паспорт. Народився у Кривому Розі, жив у Криму. Родичі в Австрії деякі, деякі залишились у Києві. Він був завербований спецслужбою України в 2014 році. Айтішник або добре знається на IT-технологіях. Готувався для здійснення терористичних актів", — розповів лукашенко.

Також він додав, що українські спецслужби нібито завербували диверсанта ще 2014 року, а його підготовкою посилено займалася СБУ в рамках операції проти РБ. Використовували для цього найновітніші технології.

"Те, що ми побачили, реалізуючи операцію в Білорусі, — це справді було щось неймовірне. Були задіяні найвищі технології. Він був навчений усьому цьому не за один місяць. Після підготовки його маршрутували (так кажуть у КДБ) на нашу територію", — додав він.

Крім того, лукашенко визнав, що літак дійсно отримав пошкодження, тож зараз перебуває на ремонті. Ушкодження, за його словами, нібито несерйозні: подряпини та одна пробоїна. Однак запит щодо відправки борту до росії на обслуговування та надання Білорусі іншого справного, він все ж направив.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що кількома днями раніше на летовищі у Білорусі БПЛА підірвали російський розвідувальний літак А-50.