Наймасштабніший теракт в історії: 11 вересня 2001 року загинули тисячі жителів США (відео)

Читать на русском
Автор
Відбулася трагедія у Нью-Йорку
Відбулася трагедія у Нью-Йорку. Фото twitter.com

В результаті масштабного теракту загинули 2977 мирних громадян.

Двадцять років тому, 11 вересня 2002 року, в Сполучених Штатах Америки відбувся найжорстокіший теракт в історії. 19 членів мережі "Аль-Каїда" захопили чотири пасажирські літаки, два з яких направили на вежі Всесвітнього торгового центру, які тоді були найвищими у всьому Нью-Йорку. В результаті теракту загинули майже 3 тисячі мирних громадян, ще більше ніж 6 тисяч отримали поранення. Поки все це відбувалося, глядачі могли слідкувати за подіями у прямому ефірі.

"Телеграф" зібрав підбірку відео з моменту трагедії у далекому 2001 році.

Тисячі людей втратили життя в результаті теракту

Внаслідок попадання літаків у вежі, в них спалахнула пожежа. Таким чином, люди, які знаходилися на верхніх поверхах не могли знайти шляху порятунку і масово гинули.

Відео теракту в США 11 вересня 2001 року

Приблизно через дві години після атаки хмарочоси завалилися, забравши життя тисяч людей.

Організатори теракту також загинули

Що стосується інших двох літаків, то третього направили у будівлю Пентагону у Вашингтоні. А от четвертий упав у штаті Пенсильванія в полі, адже люди, які знаходилися в ньому, почали чинити опір.

Теракт вважається наймасштабнішим в історії

Загальна кількість загиблих громадян США становить 2977 осіб. До їх складу входять люди, котрі були у вежах, пасажири та члени екіпажу захоплених літаків, рятувальники та пожежники. 19 терористів-смертників також загинули внаслідок власних дій.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в липні в столиці Сомалі Могадишо смертник підірвав себе в автомобілі із вибухівкою — загинули 8 осіб.

Нагадуємо про те теракт біля аеропорту в Кабулі (Афганістан), який трапився 26 серпня — тоді смертник підірвав себе у натовпі.