США використають проти росії тактику, яку востаннє застосовували проти Гітлера

Читать на русском
Автор
5773
В Америці готові допомогти Україні по-новому Новина оновлена 07 квітня 2022, 14:08
В Америці готові допомогти Україні по-новому. Фото https://www.slovoidilo.ua/

Сенат США прийняв рішення одностайно

Американські сенатори підтримали відновлення програми ленд-лізу. Відродження програми, що не була задіяна з часів Другої світової війни дозволить президентові Джо Байдену еффективніше допомагати Україні зброєю та іншими предметами постачання.

Про це повідомляє POLITICO, відзначивши, що сенат прийняв закон одностайно.

Новини про війну, Україну та світ — у нашому Telegram

Ленд-ліз підтримали, оскільки українські військові довели, що можуть чинити опір росіянам, — відзначає видання. Також, на думку журналістів, це свідчить про віру західного світу в можливість перемоги України у боротьбі з російсько-окупаційними військами та є ознакою того, що США та европейські союзники вважають вторгнення рф загрозою ліберальному порядку.

Для того, щоб програма запрацювала, ще потрібний підпис Байдена та узгодження нижньої палати.

Нагадаємо, програма ленд-лізу це державна програма Сполучених штатів, за якою союзникам поставлялися зброя, спорядження, боєприпаси, техніка, продовольство, ліки, медичне обладнання. Власність передається в оренду. За законодавчим актом часів Другої світової, те що залишилось і може бути використане у мирному житті оплачувалось чи поверталось США.

Нагадаємо, в американському Конгресі вже звертались до американського президента с проханням надати Україні не просто більше зброї, а нові види озброєння, серед яких ракети "земля-повітря".

Також "Телеграф" писав, що американський високопосадовець генерал Міллі вважає, що війна затягнеться на роки.

"Телеграф" розібрався як виглядатиме ленд-ліз для України, і чи доведеться за нього платити.