Потужний сигнал республіканцям: як поїздка Зеленського до США вплинула на фінансування України

Читать на русском
Автор
1210
Володимир Зеленський у Конгресі
Володимир Зеленський у Конгресі

Візит президента України до США допоміг зберегти двопартійну підтримку

Візит президента Володимира Зеленського до Вашингтона є потужним сигналом Конгресу про те, що Україна в змозі перемогти росію на полі бою. Однак деякі офіційні особи США вважають, що це малоймовірно.

Як йдеться у матеріалі The Washington Post, сам візит президента воюючої країни до США надіслав потужний сигнал конгресменам про те, що силу української ідеї не варто недооцінювати.

У матеріалі йдеться про те, що поїздка відбулася через два тижні, як республіканська партія отримала більшість у Палаті представників.

За словами сенатора Кріса Мерфі, промова Зеленського в Конгресі була спрямована на те, щоб республіканці, які не визначилися, не приєднувалися до антиукраїнського табору.

"Прямо зараз, я думаю, у нас є підтримка у Палаті представників, щоб зберегти фінансування України, і візит Зеленського допоміг у цьому", — сказав він.

За даними видання, Зеленський після виступу в Конгресі провів зустріч із низкою чиновників та висловив підтримку нормам, які дозволять переводити конфісковані російські активи на потреби України, а також резолюції, яка визнає російські воєнні злочини геноцидом українського народу.

Як повідомлялося раніше, після повернення в Україну Зеленський повідомив, що задоволений результатами поїздки і натякнув на те, що ЗСУ незабаром посиляться новою зброєю.