Сотні танків для ЗСУ та прогрес перед наступом: глава Пентагону обнадіяв на "Рамштайні"

Читать на русском
Автор
2991
Ллойд Остін
Ллойд Остін. Фото twitter.com/SecDef

Країни-учасники Контактної групи з оборони України надали ЗСУ тисячі одиниць іншої бойової техніки та боєприпасів

Міністр оборони США Ллойд Остін на одинадцятій зустрічі контактної групи з оборони у форматі "Рамштайн" ознайомився з прогресом, досягнутим Україною у процесі нарощування бойової могутності її сил перед контрнаступом, а також розповів, скільки танків союзники передали ЗСУ.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Ми почули від моїх колег і європейського командування США про досягнення прогресу у нарощуванні бойової міці України – в той час, як Україна готується відтіснити позиції російських загарбників", — зазначив глава Пентагону.

За його даними, країни-учасники Контактної групи з оборони України надали ЗСУ понад 230 танків, а також тисячі одиниць іншої бойової техніки та боєприпасів.

"Лише за кілька місяців ця Контактна група поставила понад 230 танків, більш як 1550 броньованих машин, а також іншого обладнання й боєприпасів для формування понад дев’яти нових бронетанкових бригад", — заявив Остін.

Він також підкреслив, що США прискорили строки поставки в Україну танків Abrams, щоб забезпечити більшу кількість бронетехніки в найближчі місяці.

Нагадаємо, що раніше в Пентагоні змінили своє рішення про поставку бойової техніки в Україну і передадуть 31 танк M1A1 Abrams замість більш нової версії M1A2. Це рішення прискорить постачання цих машин до України.