Лукашенко з Путіним найодіозніші, а Дуда - неоднозначний: як в Україні ставляться до іноземних лідерів (інфографіка)

Читать на русском
Автор
Як українці ставляться до світових лідерів
Як українці ставляться до світових лідерів. Фото telegraf.com.ua

З'ясувалося, що значна кількість громадян не знають нічого про президентів Франції та Польщі

Громадяни України позитивно ставляться до лідерів західних країн, у той час як ставлення до президентів Білорусі та Росії серед українців вкрай негативне. Фаворитом українців стала Ангела Меркель, аутсайдером — Володимир Путін.

Про це свідчать дані соціологічного опитування групи "Рейтинг", опублікованого у четвер, 9 вересня.

Так, найкраще ставлення у респондентів до канцлера Німеччини Ангели Меркель — 73% опитування оцінили її позитивно і 19% — негативно. Дещо нижчий відсоток прихильників у президента США Джо Байдена — 64% позитивних відгуків і 19% негативних. При цьому динаміка опитувань за останні місяці свідчить, що до Байдена ставлення покращилось, а до Меркель — погіршилось.

Французького лідера Емануеля Макрона оцінили добре 57%, не подобається його діяльність 19% опитаних, а ще 23% взагалі не знають такого.

Цікавими виявилися отримані дані щодо президента Польщі Анджея Дуди — при тому, що 54% оцінили його позитивно і лише 10% негативно, не змогли дати йому оцінку або відповіли, що не знають такого — 37% опитаних. І це при тому, що Польща — сусідня для України країна.

Вкрай негативний виявилося ставлення українців до лідерів Білорусі та Росії. Так, Олександра Лукашенка негативно оцінили 59% опитаних, а 34% позитивно. При цьому за останній рік ставлення до нього сильно погіршилося — з 45 до 34 відсотків, а за два роки рівень позитивного ставлення впав вдвічі — з 67 до 34%. При цьому Путіна негативно оцінили 81% опитаних, однак знайшлися й ті, хто оцінив президента РФ позитивно — їх всього 15%.

Більш наочно про ставлення українців до президентів інших держав — у інфографіці "Телеграфа"

Як українці ставляться до світових лідерів - інфографіка, "Телеграф"
Як українці ставляться до світових лідерів - інфографіка, "Телеграф"
  • Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю протягом 2- 4 вересня 2021 року в Україні серед 2500 респондентів віком 18+ в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Помилка репрезентативності складає не більше 2,0%.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як українці оцінили святкування 30-річчя з Дня Незалежності України.