Від 7,99 до 31 грн за куб: якими будуть тарифи на газ в жовтні в регіонах України

Читать на русском
Автор
Ціни на газ істотно не злетять, але деяким абонентам доведеться платити чи не вдвічі дорожче від заявленої Нафтогазом вартості
Ціни на газ істотно не злетять, але деяким абонентам доведеться платити чи не вдвічі дорожче від заявленої Нафтогазом вартості. Фото Відкриті джерела

Актуальні тарифи на газ, які вступлять в силу вже 1 жовтня, представлені в таблицях по кожній з областей України

В Україні напередодні опалювального сезону ходили чутки про подорожчання газу для населення. Втім, як і обіцяв уряд, цього не сталося: ціни залишилися на колишньому рівні — від 7,99 грн за куб блакитного палива.

Тарифи по Києву і регіонах, які будуть актуальні вже з 1 жовтня, представлені на сайті "Мінфін".

Так, обіцяний газ по 7,9 грн, згідно з річним тарифом, буде в десятках українських областей. Однак деякі оператори будуть надавати блакитне паливо куди дорожче. Наприклад, в Донецькій області — від 8,9 до 10,8 грн, а деяким абонентам в Житомирській, Чернівецькій і Херсонській областях доведеться заплатити по 13,5 грн за куб.

Відзначимо, що "Нафтогаз" для опалювального сезону 2021/2022 підготував тариф на газ в розмірі 7,96 за кубометр, але за однієї умови — при підключенні до спеціального тарифу "Комфортний сезон". Якщо користувачі будуть оплачувати послуги до 15 числа через особистий кабінет, можна отримати додаткову знижку в 1%.

Побачити, які ціни встановив у вашій області той чи інший постачальник, можна в таблиці:

Транспортування газу теж не подорожчає:

В уряді обіцяють, що опалення і газ не подорожчають, як мінімум, до травня 2022 року.

Нагадаємо, ціну на газ в 12 грн за куб "Нафтогаз" встановив для своїх поставок в рамках "останньої надії". Він забезпечує 60 днів газопостачання у разі, якщо у споживача немає постачальника.