Кому дістанеться "тисяча Зеленського" за вакцинацію: подробиці

Читати російською
Автор

У "Слузі народу" розставили всі крапки над "і" у питанні про виплати після антиковідної вакцинації

У Раді роз’яснили, кому ж із вакцинованих українців заплатять по 1000 гривень, обіцяних 15 листопада президентом Володимиром Зеленським. Адже в мережі вже почали говорити про те, що грошей вистачить лише для 6 мільйонів громадян України, а кількість щеплених вже на 2 мільйони більша, хоча вакцинація у розпалі.

За словами нардепа від "Слуги народу" Олексія Устенка, якого цитує видання Vesti.ua, виплати нібито мають отримати тільки ті, хто вакцинується проти коронавірусу двома дозами з 19 грудня.

Втім, голова комітету з питань здоров’я нації, нардеп Михайло Радуцький спростував слова колеги: мовляв, гроші належать усім вакцинованим українцям, які пройшли курс імунізації ДО 19 грудня. І хоч виділених 6 млрд грн поки що справді вистачить лише на 6 млн українців, програма діятиме не один місяць, і в результаті зможуть заохотити усіх щеплених.

Нагадаємо, що раніше Зеленський повідомив, що держава розробляє нові програми підтримки економіки та сфер, які постраждали під час карантину. Зокрема, він розповів про програму допомоги спортивній та креативній індустрії. Тож кожен, хто отримав дві дози вакцини від коронавірусу, зможе отримати через додаток "Дія" 1000 гривень на свій рахунок. Проте витратити їх можна буде не на все: виключно на відвідування закладів культури, на подорожі країною або на купівлю абонементу до спортзалу.

Природно, така гучна обіцянка не могла оминути громадськість стороною, через що в мережі вже почали жартувати на цю тему.