Телеканал "Рада" знову став предметом обговорень через конфуз журналістки (відео)

Читать на русском
Автор
2090
Журналістка не змогла вимовити слово "архистратиг"
Журналістка не змогла вимовити слово "архистратиг". Фото Колаж "Телеграфу"

Користувачі мережі на обмовку відреагували вкрай бурхливо

Державний телеканал "Рада" вдруге за тиждень опинився в епіцентрі обговорень — якщо першого разу причиною скандалу став дивний промо-ролик, то цього разу виною всьому стала неправильна вимова церковних термінів однією з журналісток телеканалу.

Про це "Телеграф" повідомляє з посиланням на прямий ефір телеканалу "Рада" та відповідний сюжет.

Так, журналістка телеканалу "Рада" розповідала про вшанування пам’яті героїв, загиблих під час Революції Гідності. Репортаж був з-під стін Храму архистратига Михаїла у Києві. У прямій трансляції репортерка сказала: "Перебуваємо ми біля храму аристАртрига Михаїла…". Після цих слів у трансляції з’явилася жінка, яка поправила журналістку у наголосі та порядку літер цього слова — "архистратИга", однак навіть після зауважень дівчина сказала те ж саме.

Журналістка телеканалу "Рада" епічно обмовилася у прямому ефірі

Варто зазначити, що обмовка викликала бурхливу реакцію у соціальних мережах, однак більшість коментарів стосувалися не так журналістки, як самого телеканалу "Рада". Задля справедливості варто зазначити, що деякі користувачі стали на захист репортерки, зазначивши, що не так вже й легко говорити у прямому ефірі.

Раніше повідомлялося, що осучаснений телеканал "Рада" може належати до медіахолдингу команди Володимира Зеленського та "Слуг народу", а консультує реформаторів телеканалу медіаменеджер Олексій Семенов, якому належить ідея створення медіа "112 Україна", NewsOne, а також "Прямий".

Більше детально про перезапуск "Ради" читайте у матеріалі "Телеграфа" — Медіа-"холдинг" влади: чергова зРАДА за наші з вами гроші.