Назад в СРСР? Чи правда в Україні можуть запровадити продуктові талони

Читать на русском
Автор
5035
Інтернет-користувачі жартома "завантажили" радянський талон у "Дію"
Інтернет-користувачі жартома "завантажили" радянський талон у "Дію". Фото Колаж "Телеграфу"

Українці жартують про Радянський Союз та викладають у мережу меми з фотофактами тих років

Через стрибок цін на енергоносії у 2021 році в Україні подорожчають продукти. І не виключено, що держава за прикладом США видаватиме українцям продуктові картки, щоб пом’якшити удар по незахищеним верствам населення. Втім, ця новина викликала безліч обурення серед українців, які бачать у всьому цьому не приклад Штатів, а повернення до талонів на продукти часів СРСР.

Про те, що в Україні можуть з’явитися якісь продуктові картки, заявив радник президента з економічних питань Олег Устенко, якого цитує ВВС Ukraine. Цей крок поряд із соцвиплатами, за словами чиновника, є можливим антикризовим заходом.

"Це можуть бути і додаткові виплати для компенсації зростання цін, і запровадження food stamps у системі "Дія" — так званих "продуктових чеків", як це практикується в США", — сказав Устенко.

І хоч дана інформація поки що є лише можливим варіантом, українці задаються питаннями: звідки у незаможних смартфони з "Дією" і навіщо взагалі потрібно повертатися за часів Союзу, коли народ отримував продукти саме за такими талонами.

У мережі вже "гуляють" меми та жарти, зокрема — фото електронного уряду з радянським талоном на їжу всередині.

Дия и талоны на продукты в Украине
Оновлена "Дія" із радянським талоном очима українців
Талоны на продукты в Украине
Продуктові талони породили жарти та меми
Багато хто згадує радянський час
Талони на ковбасу та м’ясо в СРСР
Реакція українців
Багато хто переконаний, що це крок назад

Нагадаємо, вже навесні плата за постачання природного газу в Україні може значно зрости, і це стосуватиметься всіх.

Також ми писали, що в Кабміні прийняли ухвалу, за допомогою якої в Україні стримуватимуть різке зростання цін на продукти першої необхідності. Адже українцям у 2022 році обіцяють зростання цін на всі основні продукти харчування, насамперед хліб, деякі крупи, цукор, овочі, молоко та м’ясо.