Отримувати пенсії стало простіше: що дозволили частині українських пенсіонерів

Читать на русском
Автор
1655
Деяким українцям спростили умови отримання виплат
Деяким українцям спростили умови отримання виплат. Фото Колаж "Телеграфу"

Українці, звільнені від військової служби, зможуть отримувати пенсії не лише через державний "Ощадбанк"

В Україні військовим пенсіонерам надали можливість самостійно обирати банк для отримання пенсійних виплат.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Про це йдеться у законопроєкті "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", ухваленому Верховною Радою України. "За" проголосували 292 народних обранців.

У пояснювальній записці зазначається, що для українців, які є військовими пенсіонерами, вибір банку для відкриття рахунку, куди в подальшому нараховуватимуться пенсії, обмежено лише однією банківською установою — "Ощадбанк".

"Внесення запропонованих цим законопроєктом змін дозволить усунути обмеження для осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб у виборі установи банку, через яку органи Пенсійного фонду матимуть змогу здійснювати виплати пенсії, дозволивши одержувачу самостійно обирати банківську установу з-поміж визначених державою уповноважених банків, через які можна здійснювати пенсійну виплату", — йдеться в тексті пояснення.

Варто також відзначити, що, згідно з відомостями, які оприлюднила міністерка соціальної політики Марина Лазебна, в Україні наразі середній розмір пенсійних виплат для військових пенсіонерів сягнув до відмітки у понад 8 500 гривень. При тому, що раніше військовослужбовці, котрі вийшли на пенсію, отримували лише по 4 370 гривень.

Раніше "Телеграф" повідомляв, в Україні планують зробити перерахунок пенсійних виплат. Кому та коли варто очікувати на збільшення пенсій детальніше в одному з наших матеріалів.