У Кропивницькому раптово знайшли мертвим голову СБУ по області (оновлено)

Читать на русском
Автор
10304
На посаді Наконечний провів трохи більше 1,5 років
На посаді Наконечний провів трохи більше 1,5 років

Тіло виявили у суботу

У Кропивницькому у власній квартирі знайдено тіло начальника управління СБУ у Кіровоградській області Олександра Наконечного. Тіло знайшла його дружина. На ньому вогнепальне поранення.

Згідно з інформацією "Телеграфу" із власних джерел, за попередніми даними, Наконечний скоїв самогубство з нагородного пістолета. На місці працюють правоохоронці.

Тіло було знайдено близько 22:50 у суботу, 20 серпня. Олександра Наконечного головою главку СБУ у Кіровоградській області президент України Володимир Зеленський призначив у січні 2021 року. Національну академію СБ України Наконечний закінчив у 2006 році, після чого він рік прослужив у Вінницькій області, а потім був переведений до Києва. До призначення на посаду голови управління Служби безпеки в Кіровоградській області він два роки прослужив у контррозвідці та понад десять в управлінні боротьби з корупцією та організованою злочинністю у Київському управлінні.

Олександр Наконечний СБУ
Олександр Наконечний/Фото "УЦ"

UPD: Офіс Генерального прокурора України офіційно підтвердив смерть Наконечного.

Повідомляється, що близько 22:25 його дружина, перебуваючи вдома, почула звук пострілу, після чого знайшла чоловіка з вогнепальним пораненням без ознак життя. Проводяться невідкладні слідчі дії та встановлюються всі обставини загибелі військовослужбовця.

Раніше "Телеграф" повідомляв про виявлення у Верховній Раді ексспівробітника, завербованого росіянами. Також співробітниками Служби безпеки затримано двох колаборантів у Вишгородському районі Київщини.