Може зачепити навіть Дніпро та Запоріжжя: де цього року не буде опалювального сезону

Читати російською
Автор

Без тепла можуть залишитися не лише прифронтові регіони

Внаслідок російської агресії цьогорічний опалювальний сезон може стати найважчим за весь час незалежності України. У той час як киянам радять запастися теплим домашнім одягом та ковдрами, у багатьох містах України опалювальний сезон може зовсім не розпочатися. І мова не лише про прифронтові міста.

На думку голови Спілки споживачів комунальних послуг України Олега Попенка, слід забути про опалювальний сезон у прифронтових містах — Слов’янську, Краматорську, Миколаєві, Харкові та інших.

"За даними мера Слов’янська Ляха, внаслідок обстрілів Слов’янська пошкоджено близько 600 будинків, а всього в місті 615 багатоповерхівок та до 20 тисяч приватних будівель. Ні про який опалювальний сезон не йдеться в таких умовах. Тож ні в Харкові, ні в Миколаєві та інших прифронтових містах, не буде опалювального сезону в принципі", — резюмує Олег Попенко.

Також експерт припускає, що опалювального сезону не буде і у Запоріжжі, Кривому Розі, і навіть у Дніпрі. Цілком можливо, що величезні проблеми з опалювальним сезоном чекатимуть на Сумську область, де останнім часом почастішали обстріли.

"Тому думати потрібно зараз, куди з’їжджати до приватного сектору на зиму", — дає порада експерт.

Втім, можна залишитися і в міській квартирі, знайшовши альтернативні способи обігріти житло без газу.