Студентам іноземних вишів заборонили виїзд з України: названо причину

Читать на русском
Автор
4249
Ще одній категорії громадян обмежили виїзд за кордон
Ще одній категорії громадян обмежили виїзд за кордон

Масові фальсифікації документів призвели до радикального рішення

Хоча після 24 лютого студентам-чоловікам іноземних вищих навчальних закладів було дозволено виїжджати за кордон на навчання, відтепер ця можливість скасована.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. Він зазначає, що ця заборона діє з середи, 14 вересня.

"Раніше, за рішенням вищого військового керівництва, студентам, які навчались за кордоном до 24 лютого, дозволяли виїжджати за межі України для продовження навчання. Прикордонники цю норму виконували, забезпечуючи пропуск. Проте останні місяці почались масові підробки документів, які нібито підтверджують навчання чоловіків за кордоном", — пояснює Демченко.

У ДПСУ повідомляють, що лише за липень-серпень на кордоні виявили близько 600 чоловіків, які хотіли виїхати з країни за підробленими документами про навчання у закладах вищої освіти за кордоном. Тож тепер виїзд за кордон цій категорії заборонений.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, у ДПСУ дали відповідь щодо можливості виїхати за кордон чоловікам, які були зняті з військового обліку. На це мають право тільки певні категорії чоловіків.

Крім того, прикордонна служба пояснила, з якими паспортами громадян не будуть випускати з України.