В Україні пройшов радіодиктант національної єдності: дивитися запис онлайн

Читать на русском
Автор
2785
Радіодиктант національної єдності
Радіодиктант національної єдності. Фото 24 канал

Флешмоб наживо транслювався на телеканалах та діджитал-платформах

Щорічний радіодиктант національної єдності у 2022 році пройшов 9 листопада. Приєднатися до флешмобу можуть українці з будь-якого куточка світу.

Радіодиктант традиційно проходить у День української писемності та мови. Автором тексту цього року стала українська письменниця та режисер Ірина Цілик. Зачитала текст у прямому ефірі народна артистка та Герой України Ада Роговцева. Доктор філологічних наук та мовознавець Лариса Масенко приєдналася до методичної роботи над диктантом. Координатором проекту стала виконавчий продюсер Українського Радіо Юлія Шелудько. Про це повідомили на сторінці Державного комітету телебачення та радіомовлення.

Що таке радіодиктант національної єдності

Це акція національного єднання українців. Своєрідний флешмоб пошани нашої культури, де кожен українець має можливість стати частиною спільної дії, в якому б куточку світу він не знаходився.

У радіодиктанті беруть участь як школярі, студенти, викладачі, так і люди різних професій.

Коли та о котрій годині почався радіодиктант:

У середу, 9 листопада, об 11:00 за київським часом.

Де можна послухати/подивитися:

Радіодиктант звучав по всій країні на хвилях Українського Радіо, Радіо Культура та suspilne.radio

Флешмоб вийшой за рамки радіоформату і наживо транслювався на телеканалах та діджитал-платформах: Facebook-сторінка "Суспільного", YouTube-канал Українського радіо, Суспільне Новини.

Текст диктанту буде опубліковано 10 листопада. Якщо ви бажаєте, щоб ваш диктант перевірили спеціалісти, вам необхідно того ж дня надіслати паперовий лист на цю адресу — м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001.

Нагадаємо, що українка принесла нашій країні перше за всю історію України "золото" на ЧС з бадмінтону та парабадмінтону.