Один із видів пенсії в Україні зросте у грудні: хто може його отримати

Читать на русском
Автор
559
На пенсію через втрату годувальника можуть претендувати непрацездатні родичі
На пенсію через втрату годувальника можуть претендувати непрацездатні родичі

Держава допоможе дітям та літнім батькам

В Україні в грудні підвищується пенсія у ряду одержувачів виплат через підвищення прожиткового мінімуму для непрацездатних та ще низки чинників. Серед іншого, підвищиться пенсія зі втрати годувальника-військового.

Як зазначає Пенсійний фонд, на отримання такого виду виплат можуть претендувати повнолітні родичі, так і діти. Серед отримувачів — непрацездатні члени сім’ї померлого, яких він утримував.

До них відносяться:

  • чоловік (дружина), батьки, якщо вони старші 65 років, є людьми з інвалідністю або досягли віку на 5 років раніше пенсійного (для родичів загиблого військового),
  • діти віком до 18 років
  • діти старше 18 років, якщо у них є інвалідність, отримана до повноліття,
  • діти, які навчаються — до закінчення навчання, але не більше 23 років,
  • діти-сироти до 23 років,
  • чоловік (дружина), один із батьків, брат (сестра), дідусь (бабуся) годувальника незалежно від віку та працездатності, якщо вони не працюють і наглядають за дитиною загиблого (загиблої) до 8 років.

Окремо зазначається, що діти пенсію у зв’язку із втратою годувальника одержують навіть якщо вони не були на його утриманні. Раніше "Телеграф" розповідав, що одержувачі пенсії втратою годувальника, як і інші типи пенсіонерів, можуть отримати в "Діє" електронне пенсійне посвідчення. Зазначимо, що отримання пенсій у банках не скасують через відключення електроенергії.