Інформація про загибель під Бахмутом красуні-парамедика з Америки виявилася російським фейком: подробиці

Читать на русском
Автор
45212
Окупанти вкинули фейк про загибель парамедикині Новина оновлена 12 грудня 2022, 19:00
Окупанти вкинули фейк про загибель парамедикині. Фото facebook.

Парамедикиня Ребекка Мацировська прибула до України ще на початку повномасштабного російського вторгнення

На війні з російськими окупантами Україна продовжує втрачати героїв, які віддають свої життя при захисті Батьківщини від ворога. Серед полеглих і прекрасна половина людства — жінки. Однак іноді такі повідомлення є діями ворожої пропагандистської машини.

Так, у неділю, 11 грудня, у соцмережах, а згодом і на сторінці у соцмережі журналу "Американська історія та політика" (наукове видання КНУ імені Тараса Шевченка) з'явилася інформація про загибель 28-річної красуні американки Ребекки Мацировської з Ноксвілла (штат Теннессі, США), котра прибула до України ще на початку повномасштабного російського вторгнення, аби захищати мирних людей від агресора. Про це на своїй сторінці у соцмережі написав журнал "Американська історія та політика" (наукове видання КНУ імені Тараса Шевченка).

"Американка Ребекка Мацировська з Ноксвілла, штат Теннессі, США приїхала в Україну, щоб захищати її. Була парамедикинею ЗСУ. Загинула у Бахмуті. Три короткі речення і так багато всього за ними… Щира вдячність і світла пам'ять Ребеці!", — йдеться у тексті публікації.

Проте з Ребеккою виявилося все гаразд: вона вийшла на зв'язок із нашою редакцією та пояснила ситуацію.

Ребекка Мацировська - фото
Героїня Ребекка Мацировська

Як відомо з Facebook-сторінки самої героїні, по прибутті в Україну вона одразу вступила до лав медичного добровольчого батальйону "Госпітальєри", який з 2014 року займається евакуацією військових та цивільних жертв з фронту.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на війні з російськими окупантами загинув ексфутболіст "Вереса" Андрій Каранюк. Хлопець вступив у лави ЗСУ, аби боронити Батьківщину від ворога, проте окупанти забрали життя молодого захисника.