Мобілізація триває: що чекає на чоловіків, які навіть не знають, що таке служба в армії

Читать на русском
Автор
4086
Воєнний стан в  країні подовжено до лютого 2023 року
Воєнний стан в країні подовжено до лютого 2023 року

Мобілізаційні заходи відбуваються в країні планово і щоденно

З 24 лютого в Україні розпочалася поступова мобілізація, котра була оголошена в рамках указу президента Володимира Зеленського. Однак, попри сподівання більшості, жодних мобілізаційних "хвиль" в країні не було і на службу поступово забирали усіх, хто може і хоче захищати Батьківщину від ворога, надаючи перевагу тим, хто має за спиною бойовий досвід. "Телеграф" вирішив розібратися, що чекає після призову українців, які військового досвіду не мають.

Як розповів "Вчасно" начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, станом на сьогодні в Україні призивають на службу тих громадян, які не проходили військової служби. Водночас ця категорія громадян в обов’язковому порядку вирушає у навчальні центри та вищі військові навчальні заклади. Строки індивідуальної підготовки — не менше, аніж місяць. Вже після, залежно від складнощів спеціальності, строки підготовки можуть збільшуватися.

"Залежно від спеціальності надається інколи додатковий місяць або два — два з половиною для навчання. Мова саме про індивідуальну підготовку. Однак, крім цієї, є й колективна підготовка військовослужбовців. Коли підрозділ готують до залучання у зону бойових дій, з ним (з усіма військовими водночас) проводять заняття на полігонах та інших ділянках місцевості. Така підготовка (індивідуальна й колективна водночас) займає два-три місяці й більше,", – пояснив він.

Також Горбач додав, що усі громадяни проходять підготовку та бойове злагодження в обов'язковому порядку, навіть за умови, що вони вже проходили строкову службу або мають досвід виконання бойових задач.

Раніше "Телеграф" повідомляв, у яких випадках військовозобов'язаний має право проігнорувати повістку у військкомат.

Також нагадаємо, чи можуть бути призвані до армії громадяни, які мають інвалідність.