росія може готувати удар по Україні на Новий рік: названо мету

Читать на русском
Автор
19746
Новий рік може стати новою сакральною датою для росіян
Новий рік може стати новою сакральною датою для росіян. Фото Колаж "Телеграфу"

Українські енергетики про всяк випадок готуються

Російські окупанти можуть влаштувати нову атаку на українську енергосистему до Нового року. Ворог прив’язується до дат і свято — не є винятком. Але українці можуть зустріти його з безперебійним світлом.

Як повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі нацтелемарафону, поки нових обстрілів нема, українські енергетики збільшують виробництво електроенергії, щоб знизити дефіцит. Він припускає, що росіяни можуть спробувати завдати шкоди у новому році, таку можливість виключати не можна, і через це складно щось планувати. І навіть, якщо влучання будуть, енергетики намагатимуться максимально швидко відновити систему.

Якщо обстрілів не буде, уточнив міністр, українцям може дістатися "подарунок" у декілька днів електропостачання без перебоїв до Нового року. Варіант для того, щоб бити по Україні на свято, окупанти можуть розглядати. Українська влада у зв’язку з цим постаралася підготуватися. Цьогорічне свято не схоже на попередні — в Україну вдерлися росіяни, а енергосистема переживає найскладніший період. У зв’язку з цим українці намагаються підходити до питання прикрашання будинку цього Нового року більш енергоефективно.