Українці у "Дії" відповіли, коли хочуть святкувати Різдво: опитування стало одним з наймасовіших

Читать на русском
Автор
2035
Вже з наступного року українці здебільшого відзначатимуть Різдво перед Новим роком Новина оновлена 30 грудня 2022, 14:56
Вже з наступного року українці здебільшого відзначатимуть Різдво перед Новим роком

Більшість українців підтримали дату 25 грудня

У додатку "Дія" нарешті завершилося опитування українців, які висловлювали свої побажання щодо дати святкування Різдва. Серед варіантів було 25 грудня та вже звичне для всіх 7 січня.

Результати у своєму телеграм-каналі у п'ятницю, 30 грудня, оприлюднив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, зазначивши, що вказане опитування стало одним з наймасовіших опитувань за всі роки, адже участь у ньому взяли понад 1,5 мільйона українців.

Так, найбільша кількість респондентів хочуть святкувати Різдво 25 грудня. Саме ця відповідь набрала майже 60% голосів, адже за неї проголосували 903 265 громадян. Водночас за дату 7 січня свій голос віддали лише 25% українців — це 390 125 осіб.

Що стосується відповіді "обидві дати", то за неї проголосували 12,59%, а варіант "не святкую Різдво" обрали лише 2,94% громадян.

Святкування Різдва - опитування, результати
Результати опитування в "Дії"

Нагадаємо, у Православній церкві України заявили, що підтримують святкування наприкінці грудня, якщо цього захочуть парафіяни. Рішенням Священного Синоду єпархіям ПЦУ цьогоріч дозволено було проводити святкові богослужіння 25-го грудня.