В Україні змінилися ціни на популярний овоч: чому дорожчає та коли подешевшає

Читать на русском
Автор
1095
Продукти в Україні продовжують дорожчати
Продукти в Україні продовжують дорожчати. Фото Meta.ua

Згідно з прогнозами експертів, нинішня ціна не є остаточною. Популярний коренеплід дорожчатиме й надалі

Поки в Україні впевнено дорожчає хліб, на ринках країни поповзли угору ціни на овочі. Зокрема упродовж останнього тижня продавці збільшили й відпускні цінники на моркву.

Як повідомили аналітики EastFruit, основним фактором, який впливає на здорожчання цього популярного овочу, стало помітне підвищення торговельної активності у цьому сегменті. Однак переважна більшість господарств в країні призупинили продаж моркви високої якості, прогнозуючи ще більше здорожчання. Саме тому реалізація цієї групи коренеплодів перенесена вже на початок березня.

Так, цього тижня морква надходить у продаж у середньому по 20-28 гривень за кілограм. Ця ціна приблизно на 11% вища, аніж минулого тижня. На думку галузевих експертів, продавці збільшують розцінки, адже пропозиція цього коренеплоду на ринку зараз є вкрай обмеженою, а чимало українських господарств вже завершили реалізацію торішньої моркви. Водночас активність споживачів у цьому сегменті досі залишається досить високою.

Згідно з прогнозами провідних гравців ринку, ціни на цей овоч зростатимуть й надалі, адже високий попит досі утримується, а от запаси цього продукту все виснажені.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на українських ринках продовжує дорожчати цибуля. Лише за останні кілька тижнів цей овоч побив усі можливі рекорди, здорожчавши до понад 35 гривень за кілограм.