В Україні найближчим часом подешевшає популярний овоч: названо строки

Читать на русском
Автор
871
Вже за місяць українці купуватимуть цибулю дешевше
Вже за місяць українці купуватимуть цибулю дешевше. Фото kurkul.com

Фермери із західних регіонів також почали вирощувати цибулю, хоча раніше це було рідкістю

В Україні вже найближчим часом очікується рекордне здешевшання популярного овоча, який є незмінним у приготуванні багатьох страв.

Про це у коментарі для AgroPortal.ua розповіла президент Асоціації виробників часнику України та представник нідерландської компанії з вирощування часнику та цибулі Gourmet Юліанна Мусса.

За її словами, у західних регіонах України, де цибуля є найменш популярним продуктом у фермерів, все ж переходять до її вирощування.

"Ринок добрив стабілізувався, і вже не виникає підвищення цін. Також не було дефіциту з посадковим матеріалом, фермери мали змогу отримати посівний матеріал як українського виробництва, так і іноземного", — пояснила вона.

Експертка також зазначила, що найбільш популярними сортами, які вирощують в Україні, є Радар Ф1, Шекспір, Штутгарт, Сеншуй та Еллан.

Що стосується розцінок на цей популярний овоч, то вже за місяць, коли фермери зберуть новий врожай, ціни впадуть ще більше, а ринок стабілізується. Водночас, попередила Мусса, розраховувати на те, що цінники повернуться до минулорічних позначок, все ж не варто.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Україні поступово дешевшають курячі яйця — які ціни зараз можна побачити у магазинах.