Офіцеру Нацгвардії, який побив солдата в Івано-Франківську, повідомили про підозру: що йому загрожує

Читать на русском
Автор
3307
Офіцер не вперше перевищив повноваження щодо підлеглих
Офіцер не вперше перевищив повноваження щодо підлеглих. Фото dbr.gov.ua

Офіцера готуються відправити до СІЗО під заставу майже в мільйон гривень

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру офіцеру Нацгвардії, який знущався з солдата в Івано-Франківській області. Він може опинитися за ґратами на 12 років.

Про це повідомили у прес-службі відомства. ДБР зайнялися справою після того, як в мережі поширили відеоролик, на якому офіцер нецензурно лається і б’є військовослужбовця.

Співробітники ДБР поговорили зі свідками події та зібрали достатньо доказів, щоб повідомити офіцера про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). За вчинене йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Також у відомстві додали, що розкрилися ще два факти перевищення службових повноважень цим офіцером щодо інших військовослужбовців. Ці інциденти зараз також розслідують.

До суду вже направлено клопотання про обрання запобіжного заходу – утримання під вартою з можливістю внесення застави у 800 тисяч гривень.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у військовій частині на Волині командир ногами побив підлеглого за те, що той зайшов помитися у неналежний час та неналежне місце. У чоловіка, який раніше переніс серйозне поранення, відмовили ноги, а на півголови утворилася рана.