Олег Барна в останньому інтерв’ю перед загибеллю: "Другої такої війни Україна може не витримати" (відео)

Читать на русском
Автор
8114
Олег Барна за кілька днів до загибелі дав інтерв’ю
Олег Барна за кілька днів до загибелі дав інтерв’ю. Фото Скрін із відео

Екс-нардеп не дожив до свого 56 дня народження буквально один день

Журналіст Олексій Дмитрашковський опублікував кадри останнього інтерв’ю екс-нардепа Олега Барни, який днями загинув на фронті. Він усміхався, спілкувався з іншими воїнами та передавав полум’яний привіт псевдопатріотам, які втекли за кордон.

Кадрами останнього інтерв’ю журналіст поділився на своїй сторінці у Фейсбуці. Вони були запасані за кілька днів до загибелі колишнього депутата.

Олег Барна розповів, що у цивільному житті він був учителем фізики, математики та захисту батьківщини в одній із шкіл Тернопільської області. Народним депутатом він був у період із 2014 по 2019 рік.

Незважаючи на те, що з 2008 року Олега Барну знято з військового обліку у зв’язку з інвалідністю (перелом тазу, шурупи на все життя, поранення та контузія на Майдані), він пішов добровольців воювати. За день до початку повномасштабного вторгнення росії він провів ефір у Києві і пізно ввечері повертався додому. А о 04:00 родичі з Харківської області зателефонували екс-нардепу та повідомили, що по ним летять російські ракети.

"Дружина каже: "Може займешся волонтерством?", я кажу добре. А потім вона побачила, як я з горища знімаю свій військовий речмішок, то все зрозуміла. Справа в тому, що я боягуз, бо знаю, хто такі мос**лі — звірі та нелюди. Тому я дуже боявся і боюся, щоб цей звір не прийшов у наш будинок на Галичині", — розповів Олег Барна.

Щоб цього не допустити "хлопці із західної України", як сказав екс-нардеп, прийшли на фронт. Він наголосив, що має намір робити все можливе, щоб його діти та діти інших українців жили у безпечній та захищеній країні. За словами Барни, "російський мир" та "російський чобіт" приходять саме туди, де є російська мова, музика, культура та проросійська церква (УПЦ МП). А тому в українців буде ще багато роботи після війни, щоб позбавити країну від цього.

Також екс-нардеп розповів, що його першими законопроектами була заборона на участь в АТО людям молодше 25 років, а також заборона на мобілізацію вчителів та викладачів університетів та шкіл.

"Хтось має виховувати націю", — наголосив Олег Барна.

Екс-політик зазначив, що його не турбує результат війни. За його словами, якщо Україна програє, то її просто знищать, тож наша країна зобов’язана виграти.

"Другої такої війни Україна може не витримати. А мос**лі через 3-5 років знову будуть скалити зуби. Тому потрібно їх добити і сформувати міжнародну політику таким чином, щоб росія просто розпалася або була не дієздатна", — підкреслив Олег Барна в останньому інтерв’ю.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що попрощатися з Олегом Барною прийшли рідні, побратими, волонтери, активісти та журналісти, а також колишній президент України Петро Порошенко із дружиною. Життя захисника України обірвалося за день до його 56-го дня народження.