Спати можна на годину довше чи менше? Україна цього тижня переходить за зимовий час

Читать на русском
Автор
1798
У жовтні в Україні переводять годинник
У жовтні в Україні переводять годинник. Фото Pixabay

Усі електронні прилади, які підключені до мережі, автоматично переводяться в належну дату

Вже цього тижня в Україні переводитимуть годинники на зимовий час. Багато хто з року в рік плутає, чи додасть ця зміна зайву годину або навпаки забере. "Телеграф" пояснює, що станеться із часом і коли слід переводити стрілки годинника.

Так, годинник треба переводити у неділю, 29 жовтня. Рівно о 4:00 ранку стрілки переводять на годину тому. Таким чином, після перекладу має бути рівно 3:00. Це означає, що спати можна буде на годину довше. А от коли годинник переказує на літній час, тоді ця година, навпаки, забирається і де було 4:00 — вже буде 5:00.

Варто зазначити, що всі електронні прилади, які підключені до мережі, автоматично переводяться в належну дату. Однак механічний годинник або старі мобільні телефони все ж таки доведеться перекладати вручну.

Додамо, що Україна, як і ще 72 країни світу, переводять годинник щороку в березні на літній час, а в жовтні — на зимовий. Спочатку таку практику запровадили у Британії для більш ефективного використання світлового дня та економії електроенергії.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чи переведуть годинник при переході на зимовий час автоматично, якщо на ньому відключено інтернет. У цьому випадку є деякі аспекти.