Майже одноголосно: українці визначили головну проблему, яку потрібно вирішити у країні

Читать на русском
Автор
3947
Українці визначили головне завдання у країні
Українці визначили головне завдання у країні. Фото Відкриті джерела

90% респондентів назвали одне із завдань пріоритетним для України

Українці виокремлюють кілька основних проблем, до яких країна має знайти рішення. На першому місці завдань та реформ виявилася боротьба з корупцією. Більшість вважає, що антикорупційна діяльність – це головне завдання для України.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології. Його проводили у період з 4 по 20 вересня на замовлення Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Так, 90% респондентівзазначили, що серед десяти реформ саме боротьба з корупцією має входити до топ-3 головних. Ще 58% вважають, що це завдання №1.

На другому місці у цьому рейтингу опинилися завдання, пов’язані з війною. У цьому випадку 77% проголосували на те, що це питання має входити до трійки важливих завдань. Ще 29% вважають, що воно має стояти на першому місці.

Третьою за важливістю виявилася реформа суднової системи. З усіх респондентів 43% вважають, що ця тема має бути у трійці головних. І лише 3% висловили свою думку, що це головне завдання у країні зараз.

Результати опитування у своєму Telegram-каналі прокоментував народний депутат України Ярослав Железняк. Він звернув увагу, що це досить цікава частина опитування, оскільки в ній можна побачити запит суспільства.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що за даними свіжого опитування КМІС, більшість українців помітили позитивні зрушення у спробах боротися з корупцією в країні.