Що українці думають про боротьбу з корупцією: опитування дало несподіваний результат

Читать на русском
Автор
7278
Українці оцінили боротьбу з корупцією у країні
Українці оцінили боротьбу з корупцією у країні. Фото Pixabay

Що цікаво, із Заходу на Схід стає дедалі менше людей, які бачать позитивні результати у боротьбі з корупцією

Більше половини українців бачать позитивні зрушення у спробах подолати корупцію в країні, про що, зокрема, свідчать останні новини про затримання та арешти. Однак третина все ж таки переконана, що це говорить про безнадійну корумпованість та відсутність змін.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології. Його проводили на території країни у період з 29 вересня до 9 жовтня.

"Більшість українців − 59% − вважають, що в Україні справді є спроби боротися з корупцією та позитивні зрушення. Водночас суттєва частка респондентів обирала варіант відповіді, що останні справи є свідченням "безнадійної корумпованості України та позитивних змін немає" (34% )", — йдеться у матеріалі КМІС.

При цьому наголошується, що із Заходу на Схід стає дедалі менше людей, які бачать позитивні результати у боротьбі з корупцією. Водночас у частині інших регіонів, окрім Сходу, людей, які оцінюють ситуацію позитивно, більше.

Так, на Заході 65% вважають, що боротьба проти 32%, які, навпаки, вважають Україну "безнадійно корумпованою". У Центрі співвідношення 60% проти 34%, на Півдні – вже 53% проти 40%. На Сході вже трохи більше тих, хто негативно оцінює ситуацію, — 49% проти 45%, які вважають, що боротьба з корупцією є", — пише КМІС.

У Київському міжнародному інституті соціології також наголосили, що готовність до територіальних поступок залежить від того, як оцінюють боротьбу з корупцією у країні. Тобто серед тих, хто негативно оцінив ситуацію, 25% готові до територіальних поступок. Водночас лише 4% були серед тих, хто бачить позитивні зрушення.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що президент України Володимир Зеленський в одному з інтерв’ю заявив про намір запропонувати парламенту прирівняти корупцію у воєнний час до держзради.