Ще один "удар в спину" Путіна від Ердогана: президент Туреччини встав на сторону України на Генасамблеї ООН

Читать на русском
Автор
1359
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Фото The Associated Press

Ердоган заявив, що Туреччина не визнає анексію Криму

Під час виступу на 76-сесії Генеральної Асамблеї ООН президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Анкара повністю підтримує територіальну цілісність України. Тим самим турецький лідер ще більше віддалився від російського колеги Володимира Путіна, з яким раніше дружив.

Слова президента Туреччини у вівторок, 21 вересня, цитує Anadolu Agency.

За словами Ердогана, територіальній цілісності і суверенітету України Туреччина надає великого значення. Більш того, Анкара не визнає анексію Криму.

Під час свого виступу президент Туреччини також заявив про те, що Анкара не визнає вибори в Держдуму РФ, які проводили в окупованому Криму. А МЗС Туреччини відзначив, що думські вибори не мають ніякої юридичної сили.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, в США на Генасамблею ООН також відправився президент України Володимир Зеленський. Він повинен виступити на дебатах у середу, 22 вересня. За його словами, Нью-Йорк цілком може стати платформою, де Україна зможе висловити протест з приводу окупації Донбасу і Криму. Зеленський вважає, що таку можливість не можна упускати.

  • Довідка: "ударом в спину" з боку Туреччини президент РФ Володимир Путін назвав збитий турецькими ВПС російський бомбардувальник Су-24. Це сталося ще у 2015 році на території Сирії. Тоді Путін заявив, що він вважав Туреччину дружньою державою, а вона нанесла "удари нам в спину, удари по нашим літакам, які борються з тероризмом".