З’явилося відео із затриманим Саакашвілі

Читать на русском
Автор
856
Кадр з відео
Кадр з відео. Фото Screenshot

Саакашвілі на батьківщині засуджений мінімум до шести років позбавлення волі.

Михайла Саакашвілі перевели до пенітенціарної установи, ймовірно, слідчого ізолятору, після затримання 1 жовтня в Грузії. З’явилося відео, як його заводять в приміщення з ґратами на вікнах.

Відео опублікував Телеграм-канал 360.

Відзначимо, що про затримання грузинсько-українського політика повідомив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі.

Він також стверджував, що силовики і влади Грузії знали про переміщення Саакашвілі і контролювали їх.

Відео затримання Саакашвілі

Відзначимо, що грузинські представники влади весь день 1 жовтня заперечували присутність Саакашвілі в Грузії. За словами виконавчого секретаря партії "Грузинська мрія" Мамуки Мдінарадзе заява була заснована на інформації правоохоронців з метою не зашкодити спецоперації із затримання.

Колишній грузинський президент Михайло Саакашвілі був заочно засуджений в 2018 році в Грузії за перевищення повноважень у справі про побиття депутата Валерія Гелашвілі (на 6 років вʼязниці) і помилування фігурантів вбивства співробітника "Обʼєднаного банку Грузії" Сандро Гиргвліані (на 3 роки вʼязниці). Повідомляється, що президент Грузії Саломе Зурабішвілі може помилувати Саакашвілі по цим двом справам.

Також триває розслідування проти нього по ще двох справах.

Нагадаємо, "Телеграф" писав, що Саакашвілі заявив про своє рішення поїхати в Грузію 27 вересня. 1 жовтня він опублікував відео з Батумі.