У мережі з’явилися чутки про виключення Киви з ОПЗЖ: що говорить нардеп і соратники по партії

Читати російською
Автор

Інформацію про "вигнання" нардепа уже заперечують його колеги

У кулуарах Верховної Ради почалися розмови про те, що одіозного народного депутата Іллю Киву, який нещодавно відзначився поздоровленням до дня народження Володимира Путіна, можуть виключити з партії "ОПЗЖ".

Про реальність подібних чуток у нардепа ексклюзивно дізнався кореспондент "Телеграф" Ян Доброносов.

Зазначимо, що інформація про ймовірне виключення Киви з лав "Опозиційною платформи..." не є необґрунтованою, адже днями в Полтавській області пройшло засідання регіонального осередку партії. Повідомляється, що близько 90% діючих депутатів від політсили підтримали звернення до вищого партійного керівництво про "вигнання" Іллі Киви не тільки з партії, але і навіть фракції в парламенті.

Головний посил полтавських чиновників полягає в тому, що нардеп нібито робить все, щоб дискредитувати "ОПЗЖ" і знизити рейтинг політсили. Деякі з виступаючих на зборах навіть назвали його "депутатом від Бога в лапках".

У Полтаві Киву виключили з "ОПЗЖ"

На подібні дії сам народний обранець реагує абсолютно спокійно.

"Це мене точно не лякає. Я не знаю нічого про виключення з фракції, знаю точно, що пройшов шабаш окремих людей, які заявили, що мене виключили з партії, — каже Ілля Ківа. — Це люди Льовочкіна і Бойка, яких я викрив в злочинах по відношенню до партії і по відношенню до українського законодавства. Все нормально".

Зараз політик чекає офіційних документів від стратегічної ради, а потім буде планувати подальші дії. Однак значних змін у своїй депутатській роботі Кива не передбачає.

Питання ймовірного виключення прокоментував і один із очільників "Опозиційної платформи — за життя", нардеп Вадим Рабинович. Разом із Іллею Кивою політик записав досить експресивне відео, де, усміхаючись, чітко пояснив, чи варто сподіватися на зміни в політсилі.

"Ну що, маячноносці? Кого ви виключити з партії хочете, Киву? Хр*на лисого вам!" — повідомив нардеп на своїй Facebook.

Рабинович про виключення Киви з партії

Також на новини про Іллю Киву відреагував і депутат від "ОПЗЖ" Микола Скорик.

"Я не знаю нічого про те, що Кива збирається покинути партію", — повідомив політик, коментуючи ситуацію для "Телеграфа".

Нардеп Микола Скорик /ALEX KUZMIN

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що виключена з фракції "Слуга народу" Людмила Буймистер встигла засвітитися в парламенті в компанії п’ятого президента Петра Порошенка.