Гучний "антиахметівський" законопроект 5600 поставили на паузу: відома можлива причина

Читать на русском
Автор
952
314 нардепів вирішили зняти законопроект із порядку денного голосування
314 нардепів вирішили зняти законопроект із порядку денного голосування. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Все сталося так, як передбачали джерела "Телеграфу" з посиланням на конфлікт ОП з Ахметовим

У четвер, 18 листопада, парламентарі зняли з порядку денного засідання законопроект №5600, який у народі отримав назву "ресурсного" та "антиахметівського".

Про це повідомляє кореспондент "Телеграфу".

Голоси "За" віддали 314 народних обранців, хоча потрібно було майже на сотню менше — 226. Зняття цього законопроекту було ініційовано нардепом від "Слуги народу" Андрієм Мотовиловцем.

До речі, суть цього проекту полягає в тому, щоб з метою забезпечення збалансованості податкових надходжень запровадити нові податки та збільшити рентні платежі. Під удар потрапить багато людей, включаючи українських аграріїв.

Зазначимо, що все сталося саме так, як і анонсував "Телеграф" з посиланням на кілька джерел у парламенті, а причина — можливий конфлікт Офісу президента та олігарха Ріната Ахметова, по якому закон може вдарити найсильніше. Інсайдери розповіли, що на засіданні фракції "Слуга народу" 15 листопада обговорювався законопроект 5600, і було вирішено ухвалити його у початковій формі — без правок профільного комітету до другого читання. Але оскільки в цьому випадку Рінату Ахметову довелося б платити ренту на руду набагато вищу, ніж це було б у версії комітету, намітився конфлікт, у результаті законопроект на голосування вирішили поки не виносити.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" роз’яснював, у чому важливість токсичного законопроекту 5600.